Bier Bloggers Conferentie komt naar Amsterdam!

downloadVrijdag 19 augustus en zaterdag 20 augustus aanstaande zal Amsterdam gastheer zijn van de vierde editie van de Europese Bier Bloggers Conferentie. Dit is de jaarlijkse bijeenkomst van vooraanstaande bloggers om diep in een lokaal bier scene te duiken – en met de Nederlandse brouwerijen, die snel naam maken, is het geen verrassing dat de organisatoren besloten om dit Categorie-A evenement naar ons land te brengen!

Voor degenen onder u die actief zijn als bier blogger: het programma en verdere details staan online. En als je dit unieke evenement niet wilt missen kun je hier registreren! Bier&cO, mijn werkgever, is een van de trotse sponsoren van deze conferentie. Ik kan niet alles wat we in petto hebben onthullen, maar één gebeurtenis is vooral interessant: Live Beer Blogging, een sessie waarbij tien lokale en ambachtelijke brouwers hun bieren zullen presenteren aan groepjes conferentiegangers die daar dan live over bloggen, Twitteren of Facebooken. Het grootste deel van de conferentie zal plaatsvinden in één van Amsterdamse Mercure Hotels – reden hiervoor is dat Mercure onlangs een streekbieren programma startte, ‘About Beer’, waarbij de individuele hotels samenwerken met lokale ambachtelijke brouwerijen.

http://www.accorhotels.com/1244

http://www.accorhotels.com/1244

In slechts twee dagen zal de blogger volledig worden ondergedompeld in wat gist en bruist in Nederland. Naast het conferentieprogramma is er zoveel te zien en te doen: Amsterdam biedt twaalf operationele brouwerijen en brouwcafés, evenals tientallen geweldige biercafés en -restaurants. In de omgeving biedt Haarlem de Jopenkerk en een eigen selectie fenomenale bierbars. Voeg daar de geschiedenis bij die kan worden gevonden in de stad – strikt bier gerelateerd – en de bekende couleur locale (Amsterdam is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Europa), dan wordt meteen duidelijk dat deze conferentie eigenlijk veel te laat plaatsvindt in onze hoofdstad!

Screen-Shot-2014-05-09-at-11.50.44-AMEerlijk gezegd: als je niet al een blogger bent, misschien is dit dan het moment om te overwegen er één te worden en, door het bijwonen van deze conferentie, diep te in de Amsterdamse, of beter, Nederlandse bruisende bier scene. Ontmoet collega’s (in wording) en leer van hen. Geniet van de mooiste bieren ter wereld door het contact met gepassioneerde mensen zoals jij, reis de wereld over en schrijf erover. Waar kun je beter deze nieuwe passie aftrappen dan in Amsterdam!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *