Dutch Draft brengt ‘Triple P’ pizza bier!

Dutch Drafts, het samenwerkingsverband van gespecialiseerde bier cafés in Nederland, heeft onlangs een spannend samenwerkingsbier gebrouwen met Pizza Port Brewing uit het Californische Carlsbad. De brouwer en enkele afgevaardigden waren in Nederland voor een serie tap-takeovers bij de leden van Dutch Drafts- het bier belooft nogal wat!

ppp2Gebrouwen bij De Molen (oorspronkelijk schijnt een andere brouwerij de ketels ter beschikking te hebben willen stellen, maar er rezen wat problemen) wordt het een Pepperoni Pizza Porter: kortom, een donker bier met toevoeging van pepers. Volgens Peter van der Arend, een van de initiatiefnemers van zowel Dutch Draft als het samenbrouwbier, was het eerst de bedoeling ook nog echt pizza deeg in het brouwsel te gebruiken. Het verhaal vertelt niet waarom er uiteindelijk voor gekozen is het deeg buiten de ketels te laten. We kunnen dus slechts gokken dat het hier de klassieke Euro-Amerikaanse strijd om de dikte van de bodem betrof. Het bier lagert reeds enkele weken, dus nog even en we kunnen de Triple-P proeven!


ppp1In principe zijn bieren van Dutch Drafts alleen te proeven bij de aangesloten leden (Van Moll, Kaapse Brouwers, Kompaan, Het Uyltje, Craft & Draft en Beertemple – vergeet ik er een?), maar het gerucht gaat dat de leden nu al de vleugels willen uitslaan en een deel van het bier ook op fles gaan uitbrengen. Dat zal spannend worden…

Wie het proeven wil: houd de websites van de diverse leden in de gaten, of de Facebook pagina van Dutch Drafts. En ongetwijfeld zullen geselecteerde bierjuweliers het te zijner tijd op fles aanbieden. Ik ben in elk geval al zeer benieuwd!

dutchdrafts

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *