Eerste Europees gebrouwen Stone bier dadelijk op tap!

Maandagavond 7 december, om zes uur precies, zullen enkele tientallen cafés en restaurants in heel Europa het eerste bier aanslaan dat gebrouwen is door een Amerikaanse craft brouwerij – in Europa. Craft and Draft, een van de cafés van Peter van der Arend in Amsterdam, is er één van!

Stone brouwerij: de proefbrouwerij in Berlijn

Stone brouwerij: de proefbrouwerij in Berlijn

Al enkele jaren verbouwt men in Berlijn een oude gasfabriek naar een zogenoemde ‘Stone World Bistro and Gardens’, waarvan het voorbeeld in Escondido (Californië) te vinden is. Dit is een totaalconcept van een productiebrouwerij, een proefbrouwerij, een immens proeflokaal, een restaurant met wereldkeuken en een prachtige buitenruimte. De verbouwing is nog niet helemaal af maar de eerste bieren uit de proefbrouwerij zijn klaar en men kan niet wachten ze aan u en mij te laten proeven.

Greg Koch, mede-oprichter van Stone, neemt er alvast een.

Greg Koch, mede-oprichter van Stone, neemt er alvast een.

Stone Brewing behoort tot de gevestigde namen van de Amerikaanse bierrevolutie en is een van de grotere brouwerijen in Amerika. Haar bieren werden mondjesmaat, maar liever niet, naar Europa geëxporteerd vanwege de lange zeereis dit het bier moest maken, waarbij veel van de vluchtige aroma’s zouden verdwijnen. Om de Oude Wereld niet geheel van smaakrijk bier verstoken te laten zijn bouwen ze dus nu aan de Europese basis: Berlijn! Bieren die daar gebrouwen zullen worden zijn onder andere de klassieke Stone IPA en Arrogant Bastard – de brouwerij heeft met hopmonsters naam gemaakt. Ook zal het winterbier Stone Xocoveza geserveerd worden.

Al met al veel moois, en het unieke moment kunt u zelf meemaken deze maandag 7 december in Craft and Draft!

 

Craft and Draft: Stone, vers van de Berlijnse pers!

Craft and Draft: Stone, vers van de Berlijnse pers!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *