Oedipus Brewing organiseert Internationaal Bier Festival deze zomer!

In juli vindt de eerste editie van Oedipus International Beer Festival plaats in Amsterdam, en het belooft een legendarisch bier evenement te worden. De deelnemende brouwerijen vormen een eclectische mix van echte Craft Breweries uit Europa en de Verenigde Staten. Verwacht geweldig bier, heerlijk eten, dito muziek en kunst tegen de achtergrond van het industrieel erfgoed dat Amsterdam-Noord is. Kortom, we staan op het punt om bier geschiedenis te schrijven.

Sander, Paul, Rick, Tristan en Alex (v.l.n.r.)

Sander, Paul, Rick, Tristan en Alex

De vijf Oedipus gezichten (ze hebben een enorm team achter zich dezer dagen – jongens worden mannen, zelfs wanneer zij een complex hebben) hebben altijd genoten van het delen van bier met hun vrienden en collega’s van over de hele wereld en daarom nodigen zij degenen die hen echt geïnspireerd hebben uit in Amsterdam. In totaal 19 brouwerijen uit acht landen worden vertegenwoordigd door de brouwers zelf. Dit is een must: natuurlijk is het al cool om het bier te hebben, maar met het goed geïnformeerde publiek waarmee de straten van Amsterdam tegenwoordig bevolkt worden is de aanwezigheid van het meisje of de jongen die werkelijk jouw bier brouwt een must. Mijn werkgever Bier&cO is een trotse partner van dit evenement, we helpen waar we kunnen en ondersteunen Oedipus in deze fenomenale inspanning.

Oedipus_logoSommige brouwers zullen hier voor de eerste keer zijn! De line-up leest als het menu van een geeky bier bar:
Burning Sky Brewery, Brew By Numbers, Brewdog en Beavertown Brewery (UK);
Brasserie Dupont, Brouwerij ’t Verzet en Brouwerij Boon (BE);
Stone Brewing Berlin, Freigeist Bierkultur en Buddelship Brauerei Hamburg (DE);
Oersoep, Oedipus Brewing en Brouwerij De Molen (NL);
Upright Brewing, Stillwater Artisanal, The Commons Brewery en Cascade Brewing (USA);
Lervig Aktiebryggeri (NO); Omnipollo (SWE); Põhjala Brewery (EST).
Bier van Stone Berlin zal voor veel mensen hun allereerste ontmoeting met lokaal geproduceerd Amerikaans ambachtelijk bier zijn. En het is leuk om te zien dat een aantal klassieke Belgische ambachtelijke bieren worden gepresenteerd. Eén van de zonen van Frank Boon zal er zijn op het festival – ontmoet de jonge generatie van de legendarische brouwfamilie!

Kimchi Festival, zo kan het ook

Kimchi Festival, zo kan het ook

Bij geweldig bier hoort heerlijk eten. Verwacht dus de aanwezigheid van Brandt & Levie, The Beef Chief, De Vrouw met de Baard, Café-Restaurant Stork, IJscobeer en Oh Na Mi Kimchi. Op muziekgebied kun je je voorbereiden op optredens van lokale artiesten, bands en dj’s. Want er is meer in het leven dan bier! Party met Red Light Radio favoriete dj’s en artiesten, Roda da Holanda – Brasil In de brouwerij en Tien Son (Jungle By Night). Meer volgt, zeker – houd de Eventpagina op Facebook in de gaten.

Bier geek alert! Exclusief voor het festival zal er een beperkt aantal flessen van de aanwezige brouwerijen te koop zijn in de Festival Bottle Shop. Verwacht ook wat echt coole merchandise.

Tickets zijn nu te koop via TICKETLINK http://bit.ly/oibf-tickets en zijn verkrijgbaar als een dagkaart of een weekend pas, met inbegrip van tokens en een limited edition proeverij glas.

Now a Festival of this magnitude also requires volunteers – a lot of them. As Oedipus also hosts their traditional Kimchi Fest, here’s their call to you:

Join the Oedipus family this summer!

Do you want to be part of the Oedipus “summer of 2016”? It’s the summer in which we host Oedipus International Beer Festival for the first time, and another edition of the successful Kimchi Festival. It’s the summer in which we will try to write a little more “beer revolution history”.

For our two festivals we are looking for some enthusiastic people who want to help us out on a volunteer basis. So if you are 18+, love good beer, food and music, worship the sun and live to the fullest in a festival vibe, you might want to help us out for some hours and make this happen with us. Dates to mark in your calendar: 2/3 July and 13/14 August

What you’ll get:
-A big-fun pre-event with a beer tasting and concert
-Possibility to meet likeminded people and make friends for life
-Great beer and food guaranteed while volunteering
-Short shifts (so plenty of time to enjoy the festivals)

 So, to apply, write a short e-mail to volunteers@oedipus.com stating
– What are your volunteering qualities?
– What do you love in life?
– Why do you like to volunteer for this?
–  Age, city where you live

Cheers!

Party in Oedipus Taproom

Party in Oedipus Taproom

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *