Bierografie
Rick Kempen, Amsterdam (1969)
Al meer dan een kwarteeuw staat mijn leven in het teken van bier. Als klassiek gestraalde student vanwege mijn bijbaantje bij De Pilsener Club heb ik er daarna het beste van gemaakt. Na ruim drie jaar als barman bij het roemruchte café Hoppe te hebben gewerkt sloot ik mijn elfjarige Horeca-carrière af. In 1998 ben ik begonnen bij Bier&cO, een van Europa ’s leidende bierbedrijven, die als missie heeft ‘speciale bieren van over de hele wereld bereikbaar te maken voor een zo groot mogelijk publiek’.
Elke dag krijg ik de kans te werken met ’s werelds beste bieren, hun brouwers en de mensen die ze verkopen, op een of andere manier. Wat nog belangrijker is, ik ontmoet bier liefhebbers over de hele wereld en we praten over de bieren die we tegenkomen. Dit blog is bedoeld om mijn ervaringen met je te delen, te inspireren en je te vermaken. Voel je vrij om commentaar te geven op ‘mijn leven met bier’, en help me nog meer ontdekken. Ik zou je erkentelijk zijn, omdat ik mijzelf graag zie als een professionele bierkenner die het genoegen heeft gehad van zijn werk zijn hobby te maken.
Proost!