Ruby Tuesday – Pampus wordt Pontus!

Nando Servais, de trotse en creatieve brouwer die de naam van zijn brouwerij en biermerk na stevige onderhandelingen met de Belgische Brouwerij Huyghe moet wijzigen omdat de naam teveel op een biermerk van Huyghe lijkt (Pampus, Campus) kondigde al aan dat ‘hij sterker uit deze onverkwikkelijke situatie zou komen’. Vandaag laat hij zien dat niets minder waar is!

logo-voor-social-mediaVanaf het nieuwe jaar zal hij zijn activiteiten voortzetten onder de naam Pontus Brewing. Pontus is een verwijzing naar de Griekse zeegod, die Nando in staat stelt verder te gaan met het maritiem thema. Daarmee kan het oorspronkelijke logo, en daarmee herkenbaarheid, grotendeels behouden blijven.

Wat ook behouden zal blijven is zijn brouwcreativiteit. Met de nieuwe naam voor de brouwerij komen er ook nieuwe bieren, waaronder Lighthouse Saison: 6,5% alc./vol. gebrouwen met Sorachi Ace, gemoute haver en mild gedrooghopt met Citra en Mosaic. Verder kunt u uitzien naar Siren’s Song Juniper Ale, een blond bier van 5,5% alc./vol. gebrouwen met Citra en Pacific Gem hop, citroenmelisse en natuurlijk jeneverbes.

Ook het zwaardere werk schuwde Nando niet, en zo zullen Gigantic Sailor (double IPA, 8%) en The Kraken (Imperial stout, 10,5%) bewijzen dat je een naam wel kunt claimen, maar creativiteit bezit je van nature.

sirenDe etiketten zullen echt speciaal worden: die hebben een totale make-over gehad. Meer kleur, een speelser karakter, waarmee Nando hoopt de consument “grafisch te stimuleren”. Dat belooft wat! Het etiket bestaat uit drie delen. De voorkant toont de biernaam en bijhorende afbeelding, het middenstuk een algemeen “mission statement” en de achterkant bevat – naast alle verplichte informatie – ook een grafische uitbeelding van belangrijke smaak- en karaktereigenschappen van het bier. Op een schaal van 1 tot 10 worden eigenschappen als zoetheid, bitterheid, zuur maar ook moutigheid en hoppigheid met elkaar vergeleken.

Het idee is dat de consument (maar ook de verkoper) op die manier een idee kan krijgen van de smaak door na te gaan hoe de basiseigenschappen van het bier zich tot elkaar verhouden. Het etiket vermeld links bovenaan een korte smaaktoelichting in Nederlands en Engels.

Kortom: Nando komt met meer dan opgeheven hoofd 2017 ingestapt. Ik neem vanavond alvast een goed glas bier op zijn succes, het succes van Pontus!

flessen

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *